אמיר בר-לב,

עורך דין גירושין בנהריה

לוחמי הגטאות 12, נהריה
שיבת ציון 38, חיפה

050-5682165

ברוכים הבאים למרכז המשפטי לענייני גירושין ומשפחה של עורך דין אמיר בר-לב.

28 שנים שאני מייצג לקוחות בתחום המשפחה והגירושין. אני מאמין בלתת שירות אנושי, מהיר, ומקצועי, וחשוב מהכל:

במחיר הוגן!

התקשרו עכשיו לשיחה ללא התחייבות, בלחיצה על הכפתור:

עורך דין לענייני משפחה בצפון
מוזמנים לדבר איתי. אני זמין בכל שעה, 24 שעות ביממה.
*לחיצה על המספר תחייג אלי:
או

שתכתבו את מספר הטלפון שלכם בטופס, ואני אתקשר אליכם בחזרה:

מה הופך אותי לעורך דין לענייני משפחה ברמה הגבוהה ביותר בנהריה?

יותר מ-1000

לקוחות שייצגתי בנהריה

97%

נצחונות בענייני גירושין

- 28 -

שנות ניסיון בדיני משפחה

1

מדורג בצמרת המשפטית בנהריה

ביקורות אמיתיות
שהלקוחות שלי בתחום המשפחה בנהריה השאירו באתר מדרג:

אני מתמחה בפתרון בעיות גירושין מורכבות שדורשות טיפול מיידי.

אם יש לכם בעיה דחופה, כתבו כאן את מספר הטלפון שלכם, ואתקשר בחזרה מיד.

לא משנה אם החלטתם להתגרש בנהריה, באילת או ברמת הגולן. אני מאמין שתמיד צריך לנסות לשמור על המשפחה, להגן על הילדים ולסיים את הגירושין בכבוד!

זכרו! פעם אהבתם אחד את השנייה

אצל רוב האנשים המבקשים להתגרש, ברגע שנפל הפור והתקבלה ההחלטה – אין דרך חזרה. אני מציע, בנימה של אופטימיות, לשאוף לא לפתוח במלחמות עם בני הזוג, לדאוג לטובת הילדים, ולנסות לא לפרק את המשפחה גם לאחר הגירושין.

המשפחה בבעיה:

אני מבין, המשפחה בבעיה. זה קורה, זה חלק מהחיים ולפעמים זה פשוט לא עובד. לא משנה כמה ננסה להוועץ במגשרים, מטפלים זוגיים ופסיכולוגים, זה פשוט לא עובד והמשפחה בבעיה. אל תסכימו לפרק את המשפחה שלכם גם לאחר הגירושין. העובדה שאתם מחליטים להפריד כוחות ולחיות כל אחד את חייו בנפרד לא אומרת שצריך לפרק את המשפחה. המשפחה כאן להשאר בשביל להזכיר לכם להאמין באותו חזון שהיה לכם ביום שהקמתם אותה.

הילדים הם הדבר היחיד שחשוב:

בשביל לשמור על פגיעה מינימלית ככל האפשר בילדים בעת הליך הגירושין, אתם זקוקים לשיתוף פעולה עם בן או בת הזוג השותפים להליך. אבל לצערי, פעמים רבות נדרשים לעבוד עם פרטנר שלא מעניין אותו שום דבר מלבד עצמו, הוא מעוניין לצאת עם ידו על העליונה, עם סכום כסף גבוה ככל האפשר בעת חלוקת הרכוש והילדים הם הדבר האחרון שמעניין אותו. במקרים כאלה, אין ברירה אלא להקלע להליך גירושין בבית המשפט, שם תצטרכו להלחם על הזכויות שלכם ושל הילדים שלכם.

השפעות הילדים עקב הגירושין:

חינוך וערכים, עתידם בעולם, השפעות פסיכולוגיות, יחסים בין אישיים וכסף, הם רק חלק מהגורמים שבהם אנו צריכים להתחשב כאשר אנו מדברים על השפעות הילדים עקב הגירושין. חלק מהנושאים הנידונים בבית המשפט בעת הליך הגירושין כמו לדוגמא הסדרי זמני שהות וחלוקת המזונות – אלו נושאים שמשפיעים באופן ישיר על הילדים. לעומתם, נושאים כמו חלוקת הרכוש, הסכם ממון, גט וסרבנות גט, מתקשרים לילדים (בחלק מהמקרים) רק באופן עקיף, וסביר שישפיעו במידה פחותה יותר עליהם. הליכי גירושין מלווים לרוב ב"מלחמות" בין בני הזוג, וההצעה שלי? בין כל הקרבות, המלחמות והאגו – שימו במקום הראשון את טובת הילדים.

להתגרש ולשמור על המשפחה:

אם הגעתם לנקודה בה הזוגיות איננה עובדת יותר, או שהסתכסכתם עם בן זוגכם עד מצב בו אינכם מסוגלים יותר לתקשר בצורה ברי,אה כנראה שפניכם מועדות לעבר הליך הגירושין. כמו הליך הנישואים, גם הליך הגירושין בישראל הינו תחת סמכותו הבלעדית והיחידה של בית דין הרבני. זוג אשר לא יתגרש כדת וכדין בבית הדין הרבני לא יוכל להינשא בשנית, שכן ההליך כאמור הוא תחת פיקוחו הבלעדי של בית הדין הרבני, אותו בית דין שאמור לאשר את הנישואים חדשים.

איפה כדאי להגיש את תביעות הגירושין?:

אני חושב שכאשר אנו שואלים "איפה כדאי להגיש את תביעת הגירושין?", כלומר באיזה בית דין עליי לבחור, אנחנו לא שואלים את השאלה הנכונה. שאלה טובה יותר צריכה להיות "איפה אוכל לעבור את הליך הגירושים בדרך הטובה ביותר עבור המשפחה שלי ביום שאחרי?" איך אמנע את הפגיעה בילדים, ואיך אוכל לשמור על האינטרסים שלי בצורה הטובה ביותר ללא פגיעה באינטרסים של בן או בת הזוג שלי.

גירושין בהסכמה

לאחר שבני הזוג קיבלו החלטה על גירושין, עומדות בפניהם שתי אפשרויות לניהול ההליך המשפטי: האחת היא להיאבק זה עם זו בערכאות והשנייה היא להתגרש בהסכמה. פירוש הדבר הוא כי בני הזוג ינהלו בעזרת עורכי דינם, משא ומתן על הסוגיות השונות ובסיומו, כאשר גובשו הסכמות, אלו יעוגנו בהסכם גירושין. מאז יולי 2016, מחויבים למעשה בני זוג המעוניינים להתגרש, לתת הזדמנות לגירושין בהסכמה.

הליך גירושין בהסכמה:

ראשית על בני הזוג לנסות להגיע לגירושין תוך הסכמה וכבוד הדדי. לעיתים בני הזוג בעצמם יגיעו לשיתוף פעולה ולעיתים באמצעות הליך גישור. במקרה כזה יוכלו הם להגיש יחד בקשה משותפת לגירושין ואליה יצרפו הסכם גירושין. בהסכם הגירושין יקבעו בני הזוג את אופן פירוק הנישואין תוך הסכמה הדדית והוא יתייחס למגוון ההחלטות הקשורות בגירושין.

משך הליך גירושין בהסכמה:

במרבית המקרים, זוגות המעוניינים להתגרש באופן מוסכם ניגשים להליך גישור, אשר כולל בין 3-8 פגישות בממוצע עם מגשר או מגשרת, אשר תפקידם ליצור הסכמות בין בני הזוג בנוגע לסוגיות העקרוניות, לרבות חלוקת הרכוש, חלוקת זמני השהות על הילדים ועוד.

עלות גירושין בהסכמה:

אם אתם מעוניינים לקיים את תהליך הגירושין בהסכמה, השלב הבא הוא מציאת עורך הדין המתאים ובירור העלויות. כמובן שההמלצה היא לבחור בעורך דין המתמחה בעריכת הסכמי גירושין מסוג זה, שיתווה את הדרך לבני הזוג ויגשר במקרים של חילוקי דעות, ויהיה רגיש לדינמיקה בין בני הזוג, על מנת שהתהליך יתקיים באופן הטוב ביותר.

אפשרות נוספת היא עבור עורך דין לענייני משפחה בצפון .

עורך דין לענייני גירושין בנהריה במחיר הוגן. הוגן מאוד!

יש לכם 3 דרכים לדבר איתי:

או

שתכתבו את המספר שלכם למטה.

את 28 שנות הניסיון שלי בענייני הגירושין, אי אפשר לנצח!

שלכם,

אמיר בר-לב

מא' ועד ת': הסבר על חלוקת רכוש בגירושין

החוק בישראל

חוק יחסי ממון תשל”ג – 1973 מגדיר את אופן חלוקת הרכוש בין בני זוג בעת תהליך גירושין. החוק קובע שכל הרכוש שנצבר במהלך שנות הנישואין יחולק שווה בשווה בין בני הזוג, לרבות נכסים, ממון, חסכונות, מקרקעין, מיטלטלין, מניות, קופות גמל, זכויות פנסיוניות, נכסים עסקיים ומוניטין עסקי ואישי ולמעט מקרים יוצאי דופן. הנחת היסוד היא שרכושם של בני הזוג בעת הפרידה הנו רכוש משותף שנצבר במהלך שנות זוגיות משותפת, גם אם הוא רשום רק על שם אחד מבני הזוג. חזקת השיתוף אינה חלה רק על שיתוף בזכויות כי אם גם על שיתוף בחובות, במידה ויש חובות שני בני הזוג יצטרכו לכסות אותם, למעט מקרים חריגים.

נשיאה בחובות מכוח חזקת השיתוף

חובות שנבעו ממהלך החיים המשותפים, או מרכישת נכס משותף וקשורים לנכס המשותף, הם משותפים. כשם שבן הזוג מתחלק בזכויות, כך מתחלק הוא גם בחובות. אם אחד מבני הזוג חייב סכום מסוים לצד שלישי, הרי שבני הזוג נושאים בחוב זה בחלקים שווים במערכת היחסים הפנימית שביניהם, מבלי שהדבר יקנה לצד השלישי זכות תביעה כנגד בן הזוג השני. למשל, אם הבעל נטל הלוואה מבנק, הוא יוכל לתבוע מהאישה, בתנאים מסוימים, את מחצית ההלוואה. הבנק לא יוכל לתבוע את האישה, שכן חזקת השיתוף חלה רק במישור הפנימי בין בני הזוג, ולא נועדה להקנות זכות לנושה חיצוני. קיימים מקרים בהם בית המשפט מסרב לראות בחוב חוב משותף מהטעם שנוצר לאחר הפירוד בין בני הזוג, או כיון שיש ספק בדבר אמיתות החוב, או מהטעם שבן הזוג לא היה צד ליצירת החוב.

עקרון איזון המשאבים בחלוקת רכוש

העקרון המנחה בחלוקת הרכוש בגירושין הוא איזון משאבים, כלומר, הרכוש מתחלק בין בני הזוג שווה בשווה. אולם כפי שנראה להלן, התמונה בסופו של יום הרבה יותר מורכבת. החלוקה תיעשה ככלל, רק באשר לרכוש המשותף, שהנו כל הרכוש שנצבר במהלך תקופת הנישואין. נכסים שנצברו לפני החתונה אינם נכללים באיזון המשאבים, אלא אם הוכחה בהם כוונת שיתוף. הסדר זה יחול כל עוד לא נחתם בין בני הזוג הסכם ממון אשר קבע חלוקה אחרת של הרכוש.

הסכם ממון

על הסדר איזון המשאבים בהתאם לחוק יחסי ממון, אפשר לחלוק באמצעות חתימה על הסכם ממון. כלומר, הסכם ממון הוא הסכם שעליו חותמים בני הזוג, בין אם לפני נישואין ובין אם במהלך הנישואין, שמטרתו להסדיר את משטר הרכוש בין בני הזוג בעת גירושין. מבחינה משפטית, מדובר בהסכם מורכב המצריך ידע משפטי, ניסיון ויכולת להבין את רצונם של בני הזוג, כדי לתרגם את אותו רצון להוראה חוזית וחוקית מחייבת. הניסיון מלמד כי הסכם זה חוסך מחלוקות משפטיות יקרות וקשות במהלך גירושין וכן מסייע לקיומו של הליך גירושין קל ומהיר יותר. הסכם ממון הוא לא הסכם "רגיל", שעליו יכולים שני צדדים לחתום ולנהוג בהתאם לכתוב בו. מדובר בהסכם שכדי שיקבל תוקף חוקי, צריך להיות מאושר ע"י ערכאה משפטית. כדי לאשר הסכם ממון, לא די בחתימה בפני עורך דין, אלא יש להגישו לבית המשפט לענייני משפחה ולבקש את אישורו. בית המשפט אשר יבחן את הסכם הממון, בדרך כלל לא יתערב בו, במידה ולא יעלה חשד, שמא בני הזוג אינם מבינים את תוכנו ואת משמעותו. אם מתבצעת חלוקת רכוש בין בני זוג שלא במסגרת הסכם הממון - רכוש שעדיין לא היה בבעלות בני הזוג בעת החתימה על הסכם הממון, הוא יתבצע בשיטה של איזון המשאבים תוך התחשבות בכתוב בהסכם הממון. עורך דין משפחה בעל ניסיון ימליץ לזוגות שמגיעים אליו ליצור הסכם ממון טרם נישואין על מנת למנוע בעיות עתידיות במידה ויגיעו אל הליך גירושין.

חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים - חלוקה לא שוויונית

חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים צריכה להיות לא פעם לא שוויונית על מנת להיות הוגנת וצודקת. מדובר בעיקר במקרים בהם הילדים עוברים להתגורר עם אחד מההורים ומכורח הנסיבות לו יש צורך גדול יותר ברכוש. בנוסף לקביעת הסדרי ראייה יש לבצע תהליך מסודר והוגן של חלוקת הרכוש. כדי שבית המשפט יחליט על חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים באופן לא שוויוני, צריכות להיות נסיבות מיוחדות שמצדיקות את זה. גם אם אתם משוכנעים שמגיע לכם יותר רכוש מלבן הזוג, עליכם להמציא את כל הסיבות בכדי שגם בית המשפט יחשוב כך. עורך דין ענייני משפחה, כאשר עובד עבור הלקוחות שלו צריך תמיד לחשוב גם על האינטרסים של הילדים.

כיצד מתחלקים כספי ירושה בגירושין?

על פי חוק יחסי ממון בין בני זוג תשל"ג (1973), כל רכוש שהוענק לאחד מבני הזוג במסגרת צו ירושה חוקי הוא רכושו הבלעדי של אותו בן הזוג, ולכן אין לצד השני שום בעלות עליו. אולם, ישנם מקרים חריגים בהם בתי המשפט מכירים ברכוש שניתן בירושה לאחד מבני הזוג כרכוש משותף: כך למשל, אם הנכס שניתן בירושה זכה אחר כך להשקעה משותפת בכסף רב של שני בני הזוג, הרי שיש קושי להפריד בין רכוש שמקורו בירושה לרכוש משותף, ולכן החוק יכיר בנכס זה כרכוש משותף באופן מלא או חלקי. מקרה נוסף הוא כאשר יש "כוונת שיתוף" ביחס לרכוש שקיבל ירושה אחד מבני הזוג. אם ניתן סכום כסף בירושה ומיד לאחר קבלתו הופקד בחשבון שמשותף לשני בני הזוג, זה מצביע על קיומה של "כוונת שיתוף" ומתוקף כך הרכוש כבר אינו רכושו הבלעדי של מקבל הירושה. יש לתת את הדעת על כך שהתקדימים המשפטיים השונים בישראל מראים כי לכל מקרה משפטי יש חוקים משלו. אפשרות השיתוף בנכסים החיצוניים, כמו במקרה האמור, תלויה בנסיבות הספציפיות של המקרה. עורך דין גירושין בנהריה, או בכל מקום אחר, צריך לשאוף להגיע להסכם הטוב ביותר עבור הלקוח שלו, ולא להתפשר.