אמיר בר-לב,
עורך דין גירושין בחיפה
- משרדים בצפון:
לוחמי הגטאות 12, נהריה
שיבת ציון 38, חיפה
- טלפון במשרד:
050-5682165
ברוכים הבאים למרכז המשפטי לענייני גירושין של עורך דין אמיר בר-לב.
28 שנים שאני מייצג לקוחות בתחום הגירושין. אני מאמין בלתת שירות אנושי, מהיר, ומקצועי, וחשוב מהכל:
התקשרו עכשיו לשיחה ללא התחייבות, בלחיצה על הכפתור:

מצאו את המידע הרלוונטי לכם בעמוד: עורך דין גירושין בחיפה
מוזמנים לדבר איתי. אני זמין בכל שעה, 24 שעות ביממה.
*לחיצה על המספר תחייג אלי:
שתכתבו את מספר הטלפון שלכם בטופס, ואני אתקשר אליכם בחזרה:
מה הופך אותי לעורך דין לענייני גירושין ברמה הגבוהה ביותר בחיפה?
יותר מ-1000
לקוחות שייצגתי בחיפה
97%
נצחונות בענייני גירושין
- 28 -
שנות ניסיון בדיני גירושין
1
מדורג בצמרת המשפטית בחיפה
ביקורות אמיתיות
שהלקוחות שלי בחיפה השאירו באתר מדרג:


הכל התנהל לשביעות רצוני והייתי מאוד מרוצה

הוא אמין וזמין.

עובד מכל הלב, אין כמוהו! הוא בו אדם טוב ומקצועי. נדיר ואין כאלה, הוא שקט וצנוע. מאוד מרוצה

נותן לי שירות כבר 4 שנים בצורה הכי טובה שיש.

הכל התנהל לשביעות רצוני והייתי מאוד מרוצה

נחרוץ ועומד במילה שלו. הוא אמין מאוד.


אין מילים

אהבתי את השירות ושהוא אדם נעים. ממליץ והמלצתי עליו כבר למישהו.

היה מאוד זמין ומאוד נעים ומסביר, טיפל בהכל בזריזות ובסבלנות.

הוא בא בתור חבר ונותן יחס אישי מאוד.


אני מתמחה בפתרון בעיות גירושין מורכבות שדורשות טיפול מיידי.
אם יש לכם בעיה דחופה, כתבו כאן את מספר הטלפון שלכם, ואתקשר בחזרה מיד.
תחומי ההתמחות של המשרד בענייני גירושין:
הסכם גירושין בהסכמה
לאחר שבני הזוג קיבלו החלטה על גירושין, עומדות בפניהם שתי אפשרויות לניהול ההליך המשפטי: האחת היא להיאבק זה עם זו בערכאות והשנייה היא להתגרש בהסכמה. פירוש הדבר הוא כי בני הזוג ינהלו בעזרת עורכי דינם, משא ומתן על הסוגיות השונות ובסיומו, כאשר גובשו הסכמות, אלו יעוגנו בהסכם גירושין.
סרבנות גט
סרבנות גט מוגדרת כמצב שבו אחד מהצדדים אינו מוכן להתיר את קשר הנישואין. תופעה זאת מתקיימת בשל ההלכה, המחייבת את הסכמת שני הצדדים, לפירוק קשר הנישואין, אם כי אישורו של הגבר רלוונטי ומשמעותי יותר. סרבנות אומנם קיימת אצל שני הצדדים, אך בפועל, ישנו שוני מהותי בין סרבנות של אישה למתן גט לעומת גבר.
בקשה ליישוב סכסוך
במרוצת השנים, כאשר נתגלע סכסוך בין בני זוג היו פרושים בפניהם שני ערוצים- האחד, לפנות לגישור והשני לפתוח בהליך משפטי בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני. השינוי המהותי חל בחודש יולי 2016, כשנכנס לתוקף חוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), תשע"ה-2014, המכונה חוק גישור חובה.
מזונות כללי
מזונות הם תשלום חודשי אותו מחויב אדם לשלם לבני משפחתו. קיימים כמה סוגי מזונות, כשהנפוצים ביותר הם מזונות אישה אותו מחויב הבעל לשלם לאשתו כדי להבטיח לה רמת חיים סבירה ומזונות ילדים אותם מחויבים ההורים לשלם לילדיהם על מנת להבטיח את רמת חייהם. על פי המשפט העברי, אב חייב לדאוג לרווחתם הכלכלית של ילדיו עד להיותם בני 18.
מזונות אישה
מזונות אישה הם סכום כספי שמחויב בעלה לשעבר לשלם לה במטרה לאפשר לה להמשיך לקיים רמת חיים זהה לזאת שניהלה במהלך חייה המשותפים עם בעלה. כל עוד בני הזוג טרם התגרשו, ואף אם מצויים השניים בעיצומו של תהליך הגירושין, מחויב הבעל לשלם לה את דמי המזונות עד מועד קבלת הגט.
חלוקת רכוש
חלוקת רכוש היא חלק מכל הליך גירושין, והיא שלב לא פשוט שכל זוג וזוג הבוחרים להתגרש יצטרכו לעבור, בו יש צורך לחלק באופן המוסכם או ההוגן לטעם בית המשפט, את הממון, החסכונות, הנכסים ושאר האספקטים הפיננסים בחיי הזוג. חוק יחסי ממון תשל”ג – 1973 מגדיר את אופן חלוקת הרכוש בין בני זוג בעת תהליך גירושין.
הסכמים של זמני שהות
הסדרי שהות (אשר כונו בעבר – הסדרי ראייה, והיום מכונים: זמני שהות, או הסדרי שהות) לילדים נועדו על מנת להעניק להורה, אשר אינו ההורה המשמורן, אפשרות לגיטימית ונאותה לשמור על קשר יציב, רציף, חם ואוהב עם ילדיו הקטינים. מידת הקשר והאינטנסיביות של הסדרי שהות משתנים בהדרגה בהתאם לגיל של הילד הקטין, כמו גם הנסיבות הספציפיות של כל מקרה ומקרה.
הסכמים של זמני שהות
הסדרי שהות (אשר כונו בעבר – הסדרי ראייה, והיום מכונים: זמני שהות, או הסדרי שהות) לילדים נועדו על מנת להעניק להורה, אשר אינו ההורה המשמורן, אפשרות לגיטימית ונאותה לשמור על קשר יציב, רציף, חם ואוהב עם ילדיו הקטינים. מידת הקשר והאינטנסיביות של הסדרי שהות משתנים בהדרגה בהתאם לגיל של הילד הקטין, כמו גם הנסיבות הספציפיות של כל מקרה ומקרה.
מגשר גירושין בחיפה
גישור נחשב לאחת מהשיטות הנפוצות ביותר לניהול משא ומתן להסדר גירושין בהסכמת שני הצדדים, וחתימה על הסכם גירושין. בגישור גירושין, את/ה ובן / בת הזוג שלך שוכרים צד ג' ניטרלי, המכונה מגשר, כדי להיות שותפים הליך גישור גירושין הוגן ובכוונה לדון ולפתור את הסוגיות בגירושין שלכם. המגשר אינו מקבל החלטות עבורכם, אלא משמש כמנחה שיעזור לך ולבן / בת הזוג להבין מה הכי טוב.
עורך דין לענייני גירושין בחיפה במחיר הוגן. הוגן מאוד!
יש לכם 3 דרכים לדבר איתי:
שתכתבו את מספר הטלפון שלכם בטופס, ואני אתקשר אליכם בחזרה:
אמיר בר-לב
8 מיתוסים נפוצים בענייני גירושין ששמעתי מהלקוחות שלי בחיפה:
1.גבר שלא מרוויח הרבה לא יצטרך לשלם מזונות – לא נכון
גם אם האב מרוויח מעט עדיין יהיה עליו לדאוג לילדיו והוא יחויב לשלם מזונות ילדים. כמובן שבית הדין או בית המשפט יבדוק את רמת ההכנסה של ההורים, מה הם הנכסים העומדים לרשותם, יבדוק את הצרכים של הילדים ולפי כל מכלול הנתונים יפסוק מה יהיו דמי המזונות.
2.אישה שבוגדת, לא תהא זכאית לקבל משמורת על ילדיה-לא נכון
בגידת האם באבי ילדיהם היא לא הסיבה אשר בגינה יופרדו ילדים מאימם. במשטרנו המשפטי עדיין קיימת חזקת הגיל הרך לפיה ילדים עד גיל 6 יהיו במשמורת אימם, אלא אם הוכח כי האימא אינה כשירה נפשית ומנטאלית להיות משמורנית על ילדיה . מכל מקום, ההחלטה בעניין משמורת הילדים נקבעת תמיד על פי טובת הילד, כאשר טובת הילד נבחנת על פי מספר קריטריונים בין היתר חוות דעת של מומחים בתחום. אלו יכולים להיות עו"ס מיחידת הסיוע, פקידת סעד ממשרד הרווחה ו/או חוו"ד של בדיקת מסוגלות הורית.
3.משמורת משותפת מייתרת את הצורך בתשלום מזונות – לא נכון.
על פי הפסיקה, קיימת הפחתה של 25% בלבד משיעור המזונות הקבוע בעת משמורת יחידה. הגבר חייב לשלם לאישה מזונות עבור הילדים, בשל העובדה שהדין העברי מחייב את הפרנסה על הבעל, ודין זה קיים גם בעידן בו נשים משתכרות בצורה שווה לגבר ומסוגלות בהחלט לפרנס את ילדיהן ואת עצמן.
4.זוג המתחתן בחו"ל דוגמת נישואי קפריסין חוסך את הפניה לבית הדין הרבני אם מתגרשים – לא נכון
זוג יהודים אשר נישא בנישואין אזרחיים יכול להתגרש אך ורק בבית הדין הרבני, ואין חשיבות למקום הנישואין או לטקס הנישואין. לבית הדין הרבני סמכות בלעדית על גירושין בין יהודים. זוג יהודים אינו יכול להתגרש בבית המשפט לענייני משפחה.
5."לגבר טוב בית הדין הרבני ולאישה בית משפט לענייני משפחה"- לא נכון
זהו המיתוס הכי נפוץ בעניין גירושין, אך למעשה אינו נכון. במדינת ישראל, ישנן 2 ערכאות עיקריות אשר דנות בעניין גירושין בין בני זוג- ביהמ"ש לענייני משפחה וביה"ד הרבני. כמובן, למירוץ בין הסמכויות ישנה חשיבות מי מגיש ראשון את תביעותיו ולאיזו ערכאה. במקרה אחד, יכול להיות נכון שהאישה תגיש את תביעת מזונות הילדים לביה"ד הרבני ולא לביהמ"ש לענייני משפחה, ובמקרה אחר יכול להיות ההפך. אי לכך ובהתאם לזאת, חשוב להתייעץ עם עו"ד לענייני גירושין אשר בקיא בידע האמור ובעל ניסיון עשיר בבניית האסטרטגיה הטובה ביותר לגירושין והמתאימה ביותר ללקוח הספציפי.
6.היא הבטיחה לך שהיא משתמשת בגלולות ונכנסה להריון –> אתה לא חייב כלום לילד - לא נכון
גם ילד שנולד כתוצאה "מגניבת זרע" הינו ילד לכל דבר ועניין ואביו יחויב לשלם עבורו מזונות גם אם אינו מוכן להכיר בו. הקריטריונים לתשלום מזונות לילד שנולד מחוץ למסגרת הנישואין או כתוצאה "מגניבת זרע" זהים לאלו שחלים לגבי מזונות עבור ילדים שנולדו במסגרת הנישואין והוריהם מתגרשים.
7.הילדים תמיד נפגעים בגירושין - לא נכון
גירושין זהו תהליך מורכב ואי אפשר להקל ראש בפגיעה שנגרמת לילדים. עם זאת בעזרת ליווי מקצועי כן אפשר לשמור על הילדים לאורך תהליך הפרידה, להביא את הקול שלהם ולחשוב על הטוב ביותר עבורם גם לאחריה.
8.אם תבגוד / תבגדי – תפסיד/י את חלקך ברכוש המשותף - לא נכון
בשיטת המשפט הישראלית, לא מחפשים מי אשם והביא לגירושין. העובדה כי אישה בגדה בבעלה לא מהווה עילה כדי לנשל אותה מרכושה. באותו אופן גבר שבוגד באשתו לא ינושל מחלקו ברכוש. יחד עם זאת, אישה בוגדת מפסידה את כתובתה ואת זכותה למזונות לפי הדין העברי. גבר בוגד המבקש להתגרש ללא עילה עלול להיות מחויב בתשלום סכום התחייבותו בכתובה, כולו או חלקו, דבר שעלול להשפיע על יחס חלוקת הרכוש. לאחרונה נפסק ע"י ביהמ"ש לענייני משפחה כי בגידה יכולה להוות באופן עקרוני עילה לפסיקת פיצוי לבן הזוג הנבגד.